Столипиново готви протест на 15 юли

Бившият общински съветник Яшар Асан пита Цацаров и зове Румен Радев за намеса

Един от най- заможните хора на Столипиново, концесионерът на покрития базар и бивш общински съветник Яшар Асан, заяви днес на брифинг, че на 5 юли е имало насрочен мирен протест в Столипиново, който не се е състоял, защото кметът не е позволил, предава БГНЕС Той показал полицейския протокол, с който проявата се осуетява.
Нова дата за мирен протест срещу етническото напрежение е 15 юли, обявил още Асан. Той настоял такива полицейски предупредителни протоколи да се връчат и на рокерите, защото хората ги е страх от тях. Яшар Асан, който се представя като председател на Инициативния комитет на бедстващите оцени като прекрасен факта, че и президентът, и министър- председателят на България са генерали, но още повече е страшно, че има етническо напрежение, каза той.
Не е вярно, че сме неграмотни и не искаме да учим, каза той, искаме, но то е като любовта, трябват две страни. Защо нашите деца, като ги закарат в Германия, след три месеца проговарят немски, а тук завършват 12 клас и пак не знаят български?, предава още БГНЕС.
Яшар Асан отправи два въпроса и към главния прокурор на България Сотир Цацаров- кой нанесе първия удар в Асеновград и кой опита да спре движеща се кола в зародиша на размириците в Катуница? Допустим ли е езикът на омразата?, попитал още той.
Той призовал президента Румен Радев да се намеси точно в практиката да се употребява езика на омразата включително и от трибуната на парламента. Каква вина имат всички, че някои са се сбили, пита той, хората се страхуват, в центъра на Пловдив в момента не може да се види и един представител на малцинството, а те ходят там да пазаруват, което вече нанася удар и по икономиката, заключи бившият общински съветник. Готови сме да седнем на кръгла маса и да обсъдим проблемите, управляващите трябва да потърсят правилната формула, защото досега не са я намерили.

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини