13 °C

На Титан има достатъчно енергия за поддържане на колония

Най-голямата луна на Сатурн, Титан се оказва едно от малкото места в нашата слънчева система, което може да бъде изследвано от полет с хора на борда. Учени смятат, че дори там може да бъде организирана колония. След Марс,  вероятно Титан ще се окаже най-привлекателното за посещение небесно тяло, считат те.

Това е така, поради относително по-слабата радиация и поради факта, че луната на Сатурн е покрита с течност, макар да не е вода. Според най-нови прогнози, група от хора би могла да преживее на Титан за продължителен период от време, защото там има достъпни източници на енергия, които могат да захранват дори и по-голяма колония.

Първите хора на Титан могат да използват атомна енергия, а една по-голяма колония може да използва енергията от въглеводородните езера, които са в изобилие на Титан. За получаването на голямо количество енергия би могло да се комбинира водород с ацетилен, който също е наличен в изобилие на луната на Сатурн.

Енергия от вятъра също може да бъде използвана на Титан, защото там свързаните вятърни турбини биха били десет пъти по-ефективни от тези на Земята.

Огромните запаси от метан на Титан могат да станат друг източник на достъпна енергия за една колония от хора в по-далечно бъдеще.

Според учените, първите сонди на Титан ще могат да кацнат върху езерата на луната без сериозни проблеми. Те биха могли да разчистят пътя за пристигането и на пилотирани кораби.

Няма съмнение обаче, че пред бъдещото посещение на хора на Титан има огромни предизвикателства. Температурата на луната на Сатурн е -180 градуса по Целзий, гравитацията е един път и половина по-силна от тази на Земята, атмосферата е изключително негостоприемна.

Според учените обаче, след периода на мисията до Марс, което би трябвало да се случи до 2030 г., най-вероятно ще дойде и времето на Титан. Изборът на хората за планети и луни, които могат да бъдат колонизирани е много ограничен и според учените Титан е сред възможностите.

Източник: http://megavselena.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва натоварване, което е натрупано от седмицата, която си отива. Но плануваните за почивните дни забавления ще се получат точно според очакванията ви. Близките ви с желание ще ви помогнат в приготовленията. Носите със себе си заряд на устойчивост и оптимизъм и това дава сигурност на тези около вас.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е непредвидени ангажименти да променят плановете на много от вас. Няма да съжалявате, ще имате допълнителни доходи или изяви, с които да рекламирате себе си и работата си и чрез които да подобрите семейния ви бюджет. Вечерта ще бъдете изкушени от едно предложение и е възможно да направите избор в негова полза.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с енергия и доброта. Отдавате се на заниманията си с желание и всяко свършено нещо ви доставя удоволствие. Намерете време за приятни занимания, отнасящи се до цялото ви семейство. Излет в планината със забавни хора ще разнообрази съботния ден. За други се очертава добро представяне на изпити.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще обгърнете с топла прегръдка любимите си хора и най - вече онези, които ви носят добри послания. Това ще подейства като балсам за душата ви и ще се усмихнете на света. Задълженията ви ще станат по-малко скучни, а интересните моменти ще се повишат. Любовта ще очаква да й отдадете заслуженото и ще го направите с желание.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще търсите място, където да се спасите от шума и суетата на ежедневието. Предложения в тази посока няма да липсват, от вас зависи да го изберете и му се насладите. Споделете времето си с хората, с които се чувствате уютно и не натоварващо. Предстоят финансовите възнаграждения.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ако прекарате деня в компанията на приятни и интересни за вас хора ще се почувствате най-добре. Ще успеете да се освободите от напрежението от седмицата, ще релаксирате и заредени с положителни чувства ще планирате идните дни. Очертават се финансови затруднения, които изискват от вас повече концентрация и целенасочени действия.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Суматохата у дома може да не се понрави на мнозина от вас и да ви накара да потърсите по-приятно решение за днешния ден. Доверете се на приятелите си, които ще ви зарадват с привлекателни идеи за деня. В случай, че се възползвате от възможностите, които ви предлагат, ще си осигурите много приятно изкарване.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От сутринта ще се заемете с реализацията на конкретна задача, още повече, че с нея са ангажирани и други хора. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще се потрудите, за да приключите с ремонта. Екипната работа също ще се толерира и в тази връзка не отхвърляйте предложение за подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Размишлявайки върху последните развития в делата си, ще стигате до решения за бързи действия, различни от рутинната ви работа. Към себе си се отнасяйте с внимание, определете точно какво ви пречи да сте ефективни и мислете за нещата, които трябва да подобрите, за да стане живота ви по-спокоен и приятен.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С домашните задължения ще бъде запълнен деня на много от вас. Умората ще ви настигне, за това е добре да предвидите и време за отдих. Имате нужда да преосмислите случващото се от последните дни. Анализът ще ви отвори сетивата и ще ви помогне да вземете правилните решения. Любовни очаквания ще се сбъднат.
19 окт 2019
Последни новини