Предстоят срещи заради напрежението в Асеновград

На среща е поканил вицепремиерът Валери Симеонов представители на инициативния комитет на протестиращите асеновградчани, предава кореспондентът на БГНЕС за региона.

Пред събралото се множество снощи бе прочетено обръщение до Президента, Министерския съвет, до Главния прокурор. То съдържа девет точки, в които се описва точно ситуацията и се предлагат мерки, които да прекратят ескалацията на подобни фактори и другаде. Сред тях са увеличаване на щата на полицията, създаване на общинска полиция, по-голяма строгост в наказанията за хулиганство и промени в изборните правила, които да парират платения вот. Основното искане на обръщението е за спазване на законността, независимо от етнос, пол, политическа принадлежност, населено място.

Тези мерки ще бъдат обсъдени на срещата с вицепремиера, който веднъж вече дойде в Асеновград и разговаря с протестиращи. Кметът на града д-р Емил Караиванов пък инициира довечера среща с депутати от региона, очаква се на нея да присъстват тримата народни представители от Асеновград Манол Генов, Христо Грудев и Джевдет Чакъров. Впрочем в момента Манол Генов е обвиняем точно по схема за платен вот.

Асеновградчани настояват исканията им да бъдат изпълнени, в противен случай ще поискат оставки на кмета и на Общинския съвет. 

 

Източник: bgnes

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини