Комисия в общината реши да въведе регистър на домашните любимци и безстопанствените кучета

Преброяване на домашните любимци на територията на Община Кърджали и създаване на пълен регистър на домашни и безстопанствени кучета. С това решение излезе на първото си заседание Комисията за овладяване популацията на безстопанствените кучета. Тя бе създадена по идея на кмета инж. Хасан Азис, неин председател е зам.-кметът Мюмюн Али. В състава й влизат регионалният директор на Агенцията по храните Георги Грозев, гастроентерологът и бивш общински съветник д-р Марин Мухтаров, общинският съветник Мехмед Мехмед, общински експерти, ветеринари и природозащитници. 

Участниците на срещата бяха единодушни, че овладяването популацията на безстопанствените кучета може да бъде решено, само ако институции и граждани си посредничат. Преброяването на кучетата ще бъде акцент и на предстоящата среща с кметовете на населени места. За броя на домашните любимци в града ще се търси съдействие и от домоуправителите. Резултатите трябва да бъдат ясни до края на месеца.

”Като следваща стъпка се надяваме поетапно да бъдат кастрирани и чипирани бездомните кучета. Вярваме, че кърджалийци ще покажат съпричастност за решаването на този социален проблем”, съобщи след срещата зам.-кметът Мюмюн Али.
Второто заседание на работната комисия е насрочено за 28 юли.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини