Служителите на МВР честват професионален празник на 5 юли, в Смолян има няколко инициативи

Изображение 1 от 3

    Във връзка с честването на 5 юли - професионалния празник на служителите в МВР, когато се отбелязват 138 години от създаването на Министерството на вътрешните работи, Областната дирекция на МВР в Смолян организира провеждането на няколко инициативи.

    Още на 3 юли ще се проведе открит турнир по стрелба с пистолет, на който ще бъде извършено индивидуално и отборно класиране, ще бъдат раздадени грамоти, осигурени от ОД МВР - Смолян.

    Турнирът ще се състои на стрелбището РУ-Смолян, при ОД МВР – Смолян, от 13 часа. На 4 юли ще има Ден на отворените врати във всички Районни управления в област Смолян, както и в ОД МВР - Смолян. На гостите ще се показват патрулните автомобили, технически и помощни средства, кабинета на началника, помещенията за задържане и за полицейска закрила на деца, оперативната дежурна част и др.

    Също на 4 юли от 10 часа пред сградата на ОД МВР – Смолян на площад „Свобода” в стария център на областния град ще има изложение на технически и помощни средства, използвани в ежедневната работа от служителите от ОД МВР – Смолян, РДГП – Смолян и РД ПБЗН – Смолян.

    В 10.30 часа ще се състоят демонстрации от екипи на ОД МВР – Смолян, РД ГП – Смолян и РД ПБЗН – Смолян. На зрелищните демонстрации ще се наслаждават децата от ДПА, ДПУ, от Младежки противопожарни отряди на РС ПБЗН – Смолян, всички жители и гости на областния град.

    Ръководството на Областната дирекция на МВР в Смолян предвижда още среща с журналисти, представители от областна администрация, местна власт, кметове на общини, ръководители на областните структури на държавните органи, във връзка с честването на Професионалния празник на служителите от МВР – 5-ти юли. Събирането е планувано за 12 часа в залата на ОД МВР – Смолян на 4 юли.

    Ръководството на Областна дирекция на МВР -  Смолян кани гражданите да присъстват на празничните мероприятия по случай Професионалния празник на служителите на Министерството на вътрешните работи  - 5-ти юли.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини