Лекар: И здравната система, и пациентът пречат на медицината

И здравната система, и пациентът пречат на медицината. Това е философията на един от най-добрите специалисти по образна диагностика в България доц. Мартин Крупев, който завежда Клиниката по образна диагностика в Александровската болница в София.

Медикът посочи, че условията на лекарския труд са ужасно вредни за психиката, а стресът е ежеминутен.

Затова, ако съществува прераждането, д-р Крупев е категоричен, че в следващия си живот ще поиска да стане сутеньор. Така, ако хората в този живот са го търсили само поради негативни емоции, в следващия ще се случи точно обратното.

"И здравната система и пациентът пречат на медицината: пациентът с липсата на уважение и отговорност към себе си и бялата престилка, докато системата с това, че тя мисли за себе си, а не за хората", каза Крупев и даде пример: "Давам пример с частна медицинска структура. Собствениците не са лекари, те са бизнесмени. Структурата е създадена с цел да се изкарват пари, а не да се помага на нещастните хорица. Лекарите, които работят на частния фронт, имат много сериозни затруднения и спънки точно заради това".

Доц. Крупев е убеден, че лекарите в нормалния свят получават сериозни трудови възнаграждения "като вид вредност". Както миньорът получава голяма заплата, защото работи при вредни условия, по същия начин условията на нашия труд са ужасно вредни за психиката, обяснява той.

Докторът е попадал на статистика за продължителността на живота при хората с различни професии в глобален мащаб и според нея лекарите живеят най-кратко.Психиката е смачкана, а ситуациите, предизвикващи стрес, се случват ежечасно и ежеминутно, коментира доц. Крапев.

"Не съм убеден дали съществува реинкарнацията, прераждането, но ако мога да се преродя, в следващия си живот бих избрал да бъда сутеньор. Мисля, че не е нужно да уточнявам защо: хората ще ме търсят, когато се чувстват добре и очакват положителни емоции", казва с чувство за хумор лекарят.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини