Младежи от Смолян и Кърджали обмениха опит в битката с наркотиците

Изображение 1 от 4

    Множество прояви на Младежкия клуб по наркотични вещества към ОСНВ в Кърджали белязаха 26 юни - Международен ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици. 
    Младите хора заедно с експертите от Превантивно-информационния център проведоха информационна кампания в центъра на града. Гражданите и гостите на Кърджали имаха възможност да получат информационни материали, свързани с борбата срещу дрогата, да напишат свое послание в специално наречена за това книга, да нарисуват рисунка по темата. 
    Информационна кампания срещу дрогата е само една част от множеството прояви на Младежкия клуб към ОСНВ в Кърджали. 
    В събота децата от клуба се срещнаха с връстниците си от Смолян, които за първа година се включват в антидрога инициативи, като срещата премина под мотото „Деца обучават деца”. 
    В петък младите хора от Клуба присъстваха на симулативен процес по дело за разпространение на наркотици в Районния съд с участието на десетокласници от Езиковата гимназия „Христо Ботев” в Кърджали. Процесът е част от образователната програма „Съдебна власт ­информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини