Ударилият учителка ученик имал писана от нея двойка

Стана неприятен случай. Така директорката на Софийската професионална гимназия по туризъм Антоанета Джонева коментира вчерашния инцидент в училището, при което ученик на име Марин Ц. удари своя учителка.

По думите на Джонева в края на миналата седмица преподавателите забелязали, че ученикът бил „малко неспокоен”. Имало е Педагогически съвет, съответно и решение да бъде викната майката на провинилия се. Директорът разказа, че по време на срещата на майката и сина ѝ с класния му ръководител, момчето излязло от стаята, изтичал до учителската стая и там нападнал преподавателката по етика и право Богомилка Николова. Джонева не пожела да каже дали Марин е ударил Николова със стол, но потвърди, че учителката има леко натъртване. Стана ясно и, че ученикът е имал двойка, но не била за срока.

Преди този случай не сме били уведомявани за проблем с Марин, каза директорката . Джонева отрече, че Марин нарочно е повредил камера за видеонаблюдение в училището. Тя каза просто „нямаме информация” на въпрос дали Марин е скинар и симпатизира на движението „Национална съпротива”.

Сега предстои среща на Марин с педагогическия съветник. Ще бъде наложена и санкция, но Джонева не уточни какво ще е то - тепърва Педагогическия съвет ще решава, но трябвало да се даде „мотивирано становище” за среща на съвета.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини