БСП ще внесе 6 кандидатури за членове на ВСС

БСП ще внесе 6 кандидатури за членове на ВСС. Сред тях са четирима съдии и двама прокурори. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Предложенията са Марина Дойчинова, Даниела Маринова – Марчева, Дияна Хитова, Драгомир Кояджиков, Маринела Тотева, Светлана Бошнакова. 

БСП предлага повече кандидати, защото са за принципа, да има конкуренция, право на избор и истинско състезание.

Критериите, по които БСП се е спряло на тези кандидатури са: 

"Първо да са хора от системата, защото те познават нерешените въпроси в правосъдието. Второ, да са извървели пътя от районни съдии и младши прокурори до най-високите нива. Трето, професионализъм и безукорна почтеност. Четвърто, да не са страна в споровете, които се развиват в съдебната система. Разчитаме на тяхната обективна гледна точка за съдебната реформа и на техния обективизъм", поясни лидерът на БСП. 

Нинова отбеляза още, че в кариерата си тези кандидати са преминали през търговско, административно, гражданско, европейско право, юрисконсулти. По думите ѝ те покриват една широка гама от проблематика в правото. 

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    21
    213876
    1 0
    16:20, 20 юни 2017
    Дано никой от тях не бъде одобрен. Лешояди, които ще правят всичко възможно, за да стопират прогресивните промени в съдебната система.
Последни новини