КДК организира творческа среща с писателя Петко Дечевски

Клубът на дейците на културата ви кани на творческа вечер, посветена на писателя от с. Момчиловци Петко Дечевски и на най-новата му книга „Мераци“. Тя ще се състои на 27 юни, вторник от 18 часа в Изложбен салон „Петър Стайков“.

Петко е интересен разказвач, автор на една дузина книги с белетристични и публицистични произведения - разкази, повести, изследвания, мемоари. Член е на Независимите писатели в България, а името му присъства в Духовната енциклопедия на гр. Пловдив, която започва с патриарха на българската литература Иван Вазов.

Петко Дечевски е дългогодишен общественик, просветен деец, активен участник във възраждането на Родопския край. Той е доктор на науките и дългогодишен преподавател. С научна страст събира безценните „камъчета“ от историята на Бостина, Момчиловци и Среднородопието и с литературно майсторство реди пъзела на сложната и драматична съдба на планината. Пише на жив, образен и емоционален български език, радва се на популярност не само в България, а и далече зад нейните предели.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини