Група ПИЛАТЕС - КЪРДЖАЛИ организира Джулай морнинг на Моняк

Група ПИЛАТЕС-Кърджали организира Джулай морнинг на крепостта Моняк.Посрещането на първото юлско утро е с благотворителна цел.Според организаторите идеята е да се инициира кампания за набиране на средства  за обезпечение,маркиране ,трасиране  и обозначение на най-високата точка на твърдината, по класическия път до връх Шеста крепост / твърдина Моняк/ 586 м. над м.р.

От ПИЛАТЕС се стремят към популяризиране и широка обществена подкрепа чрез медиите за инициативата,  включваща  първото и единствено по рода си  посрещане на Джулая  на върха на твърдината Моняк.

       Предвижда се  набиране на средства в целева сметка, предоставянето им на Туристическо дружество гр. Кърджали и Община Кърджали, за изпълнение на поставената пред инициативата цел.

    Ще се създаде група в социалните мрежи за споделяне на информация, предложения, мнения, инициативи .

 Джулай Морнинг на Моняк ще се състои на 1 юли юли сутринта, около 5.45 ч. когато се очаква изгрева на слънцето.

 Върхът на крепостта Моняк ще се достигне пеша, с отправна точка паркинга преди с.Широко поле, стария път за гр.Хасково, срещу бившата караулка на КАТ.

Необходимо е  да се тръгне в 4.15 ч. към върха, за да има достатъчно време да бъде достигнат преди изгрев.

Могат да се включат  абсолютно всички желаещи, без значение от възраст, пол и занятие. Всеки ,който споделя идеята и желае да посрещне Джулай на върха на най-значимото в исторически аспект място в област Кърджали. 

Ако перифразираме част от стихотворението ЛЕВСКИ

” И всякоя възраст, класа, пол, занятье зимаше участье в това предприятье;

богатий с парите, сюрмахът с …..изкачване ….…/.по И.Вазов/

Нека подкрепим инициативата  за да бъдат  първите сутрешни лъчи,  символ на промяната и зараждащия се живот.За да подчертаем свободата на духа и връзката и зависимостта ни от природата.За да поддържаме и почитаме историческите и културните ни ценности, да ги опазваме и предаваме послания към поколенията. За да се грижим за себе си, за здравето си,за доброто си настроение и обогатяваме духовните си ценности. Заради невероятната гледка, неповторимата природа,съчетанието на вода, планина и слънце, заради това, което ще преживеем.

                                             група  ПИЛАТЕС- Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини