Банка Пиреос разпродава филиалите си в България и на Балканите

Гръцката Банка Пиреос възнамерява да продаде подразделенията си в България, Сърбия, Румъния, Албания и Украйна. Новият генерален директор на Банка Пиреос Христос Мегалу съобщи, че финансовата институция възнамерява да продаде своите клонове на Балканите и да намали портфолиото си с лоши кредити.

"Нашата цел е да бъдем най-надеждната банка в Гърция. Стратегическият ни план има смисъл и това не е някаква илюзия", каза Мегалу, който през месец април зае ръководния пост в банката. 26.2 на сто от Банка Пиреос са собственост не гръцкия фонд за спасяване на банките HFSH. Банката продължава да изпитва трудности поради неизплащането на кредитите, които възникнаха при влизането на страната в дълбока рецесия и рекордна безработица.

Банка Пиреос възнамерява да продаде 40-процентовото си участие в корабостроителницата "Helenik Siveys" и 33-процентовия си дял в рибните заводи "Nireus akvacultur" и "Selonda", добави директорът на банката. Банка Пиреос, която е собственост на 67% на институционален инвеститор ще създаде отделна компания, "Pireus legasi junit" с цел да подобри своето финансово положение.
 

Източник: http://news.bgnes.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини