Терористи заплашиха 8 държави

Терористичната организация "Ислямска държава" е отправила нови заплахи към Белгия, САЩ, Русия, Франция, Великобритания, Канада, Австралия и Италия.

Белгийски медии отбелязват, че заплахата е разпространена през "обичайните канали" на групировката, затова достоверността не се поставя под особено съмнение, предаде БТА.

В призива терористите се обръщат към своите "братя" мюсюлмани да избягват обществените места като пазари, улици и паркинги, защото "бойци на халифата ще се взривяват там, ще прегазват хората и ще им режат гърлата". Медиите съобщават, че белгийските служби за сигурност извършват проверки.

Обществените места в Брюксел, поставени под наблюдението на полиция и военни от края на 2015 г., са все по-охранявани. Патрулиращи полицаи с кучета, обучени да надушват взривни вещества, все по-често могат да бъдат срещнати в паркове и паркинги на търговски обекти. 

По-рано "Ислямска държава" заплаши и страни от Западните Балкани.

В текст, поместен в последното издание на онлайн списанието на ИДИЛ - "Румиях", се отправят заплахи срещу сърби и хървати заради "военните жертви на мюсюлманите".

Джихадистите заявяват, че не са забравили Балканите, но са прекалено заети с други райони.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини