Протест на служители на НЕК, предприятие „Водноелектрически централи”

На 9 юни от 14 часа пред Министерство на енергетиката в София, работниците и служителите от НЕК ЕАД, предприятие „Водноелектрически централи” отново ще изразят недоволството си от управлението на Веселин Маневски, който е общински съветник на ГЕРБ в Пловдив и управител на предприятието.

На 19 май протестиращи от "Водноелектрически централи" Пловдив връчиха подписка от над 300 души на изпълнителния директор на НЕК с искане управителят на предприятието Веселин Маневски ("политически хамелеон БКП – СДС - ГЕРБ") да бъде освободен. Подписката е срещу методите на управление, организацията на работа и кадровата политика на Веселин Маневски, съобщават организаторите на протеста.

Последва назначаване на проверка от Министерството на eнергетиката, БЕХ и НЕК, но до сега не е огласен резултатът от проверката. Напрежението в предприятието ескалира и при тези условия то не изпълнява задачите свързани с поддръжката и надеждната експлоатация на повече от 2 700 MW инсталирана мощност в 30 ВЕЦ-а. Водноелектрическите централи са определящи за надеждността на електроенергийната система на България.

Работниците и служителите организират и провеждат всеки ден мълчаливи протести в регламентираните почивки в предприятието Водноелектрически централи – Пловдив. Служителите и работниците от Централно управление на "Водноелектрически централи" с трикольорни лентички излизат в двора на предприятието и така изразяват несъгласието си с управлението и присъствието на Веселин Маневски. Дотук се стигна след двегодишното управление на Маневски, чрез погазване достойнството на хората, груби обиди, принуждаване за напускане на добри специалисти, назначаване на членове и номенклатура на ПП ГЕРБ (общински съветници, кандидати за общински съветници и бивши народни представители и кандидати за народни представители) без конкурс, на създадени без необходимост длъжности, посочват организаторите.

Работниците и служителите в предприятие ВЕЦ желаят професионално управление, а не политически назначения, защото водноелектрическите централи са от стратегическо значение за енергетиката и за националната сигурност на страната.

В протеста ще вземат участие над 200 служители и работници от предприятие ВЕЦ, съобщават още организаторите.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Он
  ончо
  2 0
  10:09, 9 юни 2017
  Въпроса е да са от герб, няма значение дали разбират от работата си!!!

Още новини

Последни новини