16 °C

Влагаме 200 млн. лева в реставрация на културно-историческо наследство

Можем да създаваме устойчив туризъм в България. Това заяви на брифинг в курортния комплекс "Златни пясъци" заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на ОПРР Деница Николова.

Тя отбеляза, че устойчивият туризъм е вследствие от множество усилия на различни заинтересовани страни – на частния сектор, държавата, местната власт, предаде "Фокус". „Заедно и обединени да успяваме да постигнем по-голям ефект и по-голяма видимост за България от гледна точка на нашия туризъм и това, което предлагаме като туристически продукт и услуга - в тази връзка Министерството на регионалното развитие и благоустройството подкрепя с всички възможни сили всяка една инициатива, която касае развитието на туризма в България.

Немалко направихме в последните години по отношение на културно-историческото наследство и това да покажем, че България е видима със своята история и е на трето място по културно-историческо наследство в Европа. Средствата, които отделихме в размер на 247 млн. лева за обновяване на 145 туристически атракции на територията на страната, показаха своя видим ефект и върху туризма, и върху това да имаме все повече туристи, които са насочени към културния туризъм на страната, а не просто да посетят един обект и да изкарат една хубава почивка“, заяви зам.-министър Николова.

Тя добави, че министерството ще продължи да работи в тази посока, като се предвижда в периода до 2020 година да бъдат вложени още 200 млн. лева в развитието на туризма от гледна точка на обновяване и консервация на културно-историческо наследство на територията на България. „Много се радвам, че с местната власт можем заедно да развиваме и курортния комплекс, но и целия регион, с подкрепата на различни инвестиции и с ресурса, с който разполагаме за допълнително развиване на инфраструктурата и подпомагане на процеса, да направим по-видим курорта и по-лесно достъпен най-вече. 

Даваме своите усилия в това да подобряваме транспортните връзки, пътната инфраструктура, влагаме усилия в това да се преборим и с различните природни дадености на региона от гледна точка и на свлачищни процеси“, заяви Деница Николова. Във връзка с годишнината на курорта тя пожела успешен сезон, а всеки следващ да бъде по-добър от предходния.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате нужната ви подкрепа и разбиране от близък човек. Помогнете му да ви помогне. Поговорете непредубедено с него и ще си изясните много неща. Постепенно постигате, това към което се стремите. Днес ще се наложи да направите някои компромиси в името на по-дългосрочни цели. Не приемате съвети от никого и така усложнявате задачата си.
17 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Обстоятелствата ще ви помогнат да отстоявате по-лесно интересите си, щом сте убедени в правотата си. В живота ви скоро ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Отношенията ви ще се задълбочат, като при някои те могат да стигнат и до брак. Семейните да внимават, удоволствията на вън са рискови за тях.
17 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирането ви с чужди проблеми ще ви натовари, но и накара да се почувствате доволни от себе си. Постигнатото ще ви се отрази добре на самочувствието, ще подсили усещането ви за значимост. Балансът може да се наруши, ако поставите своите интереси над всичко друго.
17 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Заемате се с доста дела наведнъж днес, което едва ли ви гарантира добри резултати. По-възможно е да не останете доволни от себе си, затова се постарайте да се съсредоточите само върху най-важните си ангажименти. Разбирате се прекрасно с човек, с когото сте имали противоречия до този момент. Ще останете очаровани от постъпката на свой близък.
17 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
С покупки по дома ще зарадвате близките си, пък и ще подобрите бита си. Може да си позволите и повече удоволствия, заслужили сте ги. Работни ангажименти могат да създадат у някои от вас напрежение, но ще ги приключите в рамките на деня. Оставете си време за лични нужди и почивка.
17 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви ден изпълнен с любов и хармонични отношения. В подобна среда най-приятното нещо ще е да си почивате и да се радвате на взаимоотношенията си с любими хора. Работата ви днес ще е успешна, но най-добре ще е да я отложите, ако имате тази възможност. Втората част от деня ще ви изненада с предложение на приятел, на което трудно ще устоите.
17 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Самоуверени сте днес и поводът за това най-вероятно е свързан с любимия ви човек. Добри новини, свързани с него ще дадат нова перспектива на връзката ви. Денят ще ви предложи избор на възможности и от вас зависи какво ще предпочетете. В добро настроение сте и е сигурно, че ви очаква приятен ден. Обърнете внимание на здравето си.
17 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Непрекъснато сте в движение днес и се занимавате с различни неща, които по-скоро ви натоварват, отколкото ви помагат да се отпуснете. Вие обаче сте във върхова форма и противно на очакванията на околните едва ли ще предпочетете да почивате днес. Заемате се с няколко неща едновременно и се чувствате наистина добре когато действате.
17 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес обърнете по-голямо внимание на сърдечния си партньор. Ако напоследък сте пренебрегвали желанията му, сега е момента да поправите грешката си. Опитайте се да прекарате приятно този ден и най-вече да си починете. Имате богато въображение и бихте могли да измислите нещо еднакво интригуващо за всички.
17 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
17 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Събития ще ви накарат да избирате между няколко еднакво привлекателни възможности. Не се колебайте дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и успешно решаване на въпроси свързани с интимен партньор. Не пренебрегвайте извора, от който черпите наслада.
17 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Присъствието ви респектира и кара мнозина да се съобразяват с вас. Съобразявайки се с общото настроение днес, по-лесно ще постигате целите си. Внимавайте на пътя и при работа на открито. Атмосферата в семейството ще ви провокира към размисъл дали не грешите, като предлагате помощта си във всяка ситуация.
17 ное 2019
Последни новини