Успех на ученик от “Славейков” в националния финал на Европейско кенгуру

Изображение 1 от 2

    Четвъртокласникът от СУ „Петко Рачов Славейков” Пламен Груев постигна 11-ти резултат в националния кръг на математическото състезание Европейско кенгуру. Състезанието се проведе в София в сградата на Софийската математическа гимназия, каза неговата учителка Валентина Запрянова.

    Пламен бе единственият представител на Област Кърджали в националния финал на това обичано от учениците математическо състезание. Той се класира за националния кръг като първенец на Кърджалийска област. Момчето има много отлични класации. През тази учебна година той се класира още на 1-во място в Областния математически турнир, 1-во място в турнира "Иван Салабашев", 2-ро място на Коледното математическо състезание, 2-ро място на Великденското математическо състезание. Неговите интереси се разпростират още към чуждите езици и към музиката.

    Пламен вече втора учебна година участва в група за извънкласни занимания по математика с преподавател Антоанета Симеонова. Тя изтъкна, че момчето многократно е показало своето оригинално мислене, обича игрите, свързани с математиката. През тази учебна година четвъртокласниците бяха включени в проект „Твоят час” – група „Математика и изкуство”, отново с ръководител г-жа Симеонова. Децата участваха във всички състезания в Кърджали и в турнира „Черноризец Храбър” в Хасково. Математическите лидери на випуска: Пламен Груев, Сандрина Миланова, Еда Хайрула и Константин Дичев имат голям брой класирания – първи, втори и трети места. А част от творбите по темата „Математика и изкуство” са експонирани в актовата зала на училището.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини