Вълци са нападнали и удушили крава край ардинско село

Вълци са нападнали и удушили посред бял ден крава в местността „Димен янъ“ край ардинското село Синчец, алармираха за втори път от кметството. Животното отново е на местния фермер Мюждат Мустафа. Щетата му е за над 1000 лева, но няма да получи обезщетение, тъй като вълците не са защитен вид.

Това е вторият набез от вълци, които нападат домашните животни на младия фермер от Синчец. В края на април отново посред бял ден вълци нападнаха и удушиха седем овце и раниха две телета от добитъка му.

За нещастното събитие бяха уведомени представители на Държавното горско стопанство в Ардино и Районното полицейско управление, но досега не са предприети никакви мерки

„Изкарвам прехраната си, като гледам животни. В делник и празник се грижа за тях, а мерки от държавата не се предприемат”, заяви ощетеният стопанин Мюждат Мустафа. Според него вълците убийци са били минимум шест.

Кметът на село Синчец Хълми Мустафа също призова държавата да помогне на стопанина, като организира хайка за избиване на хищниците. Той е притеснен много от случилото се, тъй като животновъдството е основен поминък на местните жители.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини