Седем министри отговарят днес на питанията на депутатите

Петъчният парламентарен контрол ще е единствената дейност на депутатите в 44-ото Народно събрание на 2 юни. Още в 9 ч. сутринта в залата ще дойдат седмина министри към които има депутатски питания и които не са възпрепятствани да се явят в парламента. 

Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната ще отговори на въпрос относно намерени стари неизбухнали боеприпаси в район "Тракия", Пловдив, както и за финансовото състояние на Военно издателство. Каракачанов се очаква да информира народното представителство със становище на Министерството на отбраната за предстоящата среща на високо равнище на НАТО в Брюксел.

Вътрешният министър Валентин Радев ще очертае картината за мерките за сигурност, които е предприело МВР за летния туристически сезон. Неговият социален колега Бисер Петков ще отговори на въпрос относно минималната работна заплата за страната, разнобой в позициите на участниците в социалния диалог и за контрола по спазване на безопасни и здравословни условия на труд в "Стомана" Перник.

Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи в отговор на въпрос ще трябва да направи отчет какъв е напредъкът на България по Механизма за сътрудничество и проверка.

Николай Петров, министър на здравеопазването ще отговори на въпроси за стратегия за развитие на лечебните заведения за болнична помощ в Република България, както и за финансовото състояние на МБАЛ "Шумен" АД. 
Към него има и питане за стратегията на Министерството на здравеопазването за здравно наблюдение и лечение на психично болните пациенти. Общо въпросите към проф. Петров са осем. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите и Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството също са предвидени да участват в парламентарния контрол.

Отлагане с една седмица отговора си на въпрос са направили премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, министърът на туризма Николина Ангелкова, на околната среда и водите Нено Димов, регионалният Николай Нанков, просветният Красимир Вълчев. Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Източник: http://dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини