Две незабавни производства,двама осъдени контрабандисти на цигари

По незабавно производство на Районна прокуратура-Момчилград е осъден Зекир Д., на 27 г., за това, че държал акцизни стоки без бандерол в особено големи размери и в немаловажен случай – престъпление по чл.234 ал.2 точка 3 във връзка с чл.234 ал.1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Момчилград му е наложил наказание от една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок по споразумение между прокуратурата и адвоката му. 

На 21 май 2017 г., на главен път Е-85, по посока от ГКПП-Маказа към гр. Кърджали, на разклон за с. Кирково, общ. Кирково, служители на РУ на МВР-Кирково, спрели за проверка лек автомобил, марка „Мерцедес 200Е“, с пловдивска регистрация, управляван Зекир Д. При извършената проверка в два тайника в багажното отделение и близо до двигателя, са били  намерени и иззети 200 стека или общо 40 000 къса цигари без акцизен бандерол, марка „Роял Слимс“, за общо 15 000 лева и неплатен акциз в размер на 7 490 лева. Закир Д. се е признал за виновен, като обяснил, че цигарите бил закупил от непознато лице в гр. Александропулис, Гърция.  Споразумението, одобрено от Районен съд-Момчилград,  е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

По незабавно производство на Районна прокуратура-Момчилград е осъден и Димитриос П., на 50 г., гръцки гражданин, за това, че държал акцизни стоки без бандерол в големи размери – престъпление по чл.234 ал.2 точка 3 във връзка с чл. 234 ал. 1 предложение 2 от Наказателния кодекс. Районен съд-Момчилград му е наложил наказание от една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок по споразумение между прокуратурата и адвоката му.

На 24 май 2017 г., около 9 часа, на ГКПП-Маказа при влизане от Гърция в България, на трасе „Вход“, е бил спрян за проверка от служители на „Гранична полиция“ товарен автомобил, марка „Опел“, с гръцка регистрация, управляван от Димитриос П. В колата не е била превозвана друга стока. При проверката служители на ГПУ-Момчилград открили под каросерията на автомобила специален тайник, тип „двойно дъно“, откъдето били иззети 6 500 кутии цигари в 13 мастербокса или общо 130 000 къса цигари от марката „Palace Slims“ без акцизен бандерол, на обща стойност около 48 750 лева и неплатен акциз в размер на 24 342 лева. Димитриос П. се е признал за виновен. По данни от делото цигарите му били предоставени от непознат мъж край гр. Комотини, като същият му обещал, че ако ги пренесе през границата ще получи по 20 евро за мастербокс. Цигарите трябвало да бъдат разтоварени преди гр. Хасково. Споразумението, одобрено от Районен съд-Момчилград,  е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини