Стартира второто издание на конкурса „Екообщина“

Стартира второто издание на конкурса „Екообщина“, организиран от Френското посолство в България. Инициативата е под патронажа на Президента на Р България, в партньорство с Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. За втора поредна година Оперативна програма „Околна среда“ ще осигури учебно пътуване във Франция за представители на общините лауреати в две от общо четири категории – „Устойчиво управление на водите” и „Устойчиво управление на отпадъците“.

Конкурсът има за цел да популяризира постиженията в областта на управлението на водите, управлението на отпадъците, устойчивата мобилност и енергийната ефективност на сградите и да награди онези общини, които успяват да постигнат целите за опазване на околната среда по ресурсно ефективен и икономически устойчив начин. Инициативата ще допринесе за обмяната на добри практики и обединяване на усилията за постигане на високите европейки екологични стандарти.

Във второто издание на конкурса МОСВ отново партнира по две категории – „Устойчиво управление на водите“ (с две под категории – за община с население до 10 000 души и с население над 10 000 души) и „устойчиво управление на отпадъците“ (с две под категории – за община с население до 40 000 души и с население над 40 000 души). Останалите две категории са „Устойчива мобилност” и „Енергийна ефективност на сградите”.

РИОСВ- Хасково кани всички общини на територията на областите Хасково и Кърджали, отговарящи на условията, да вземат участие в конкурса!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини