35 рисунки представиха деца от Одрин и Кърджали,прехвърлиха мост между двата града

    35 рисунки представиха деца от Одрин и Кърджали в Общински детски комплекс ,като прехвърлиха мост на приятелство между двата побратимени града.Децата имаха възможност да рисуват моменти от ежедневието и от историята.Те се включиха в проекта „Заедно за един мост” иницииран от Ротари клуб „Мимар Синан”-Одрин и Ротари клуб-Кърджали и подкрепен от общините на двата града.Партньори по проекта са Общински детски комплекс –Кърджали и Училището по изящни изкуства „Хасан Риза”-Одрин.

      Проектът предвижда гостуващи изложби в Одрин и Кърджали.Първата се състоя в турския град на 23 април,а тази в Кърджали бе открита вчера следобед.За да присъстват дойдоха 44 ротарианци и техните съпруги от Одрин.Те гостуваха на своите приятели в Кърджали.

      Приветствие от името на кмета на Кърджали инж.Хасан Азис произнесе зам.-кметът Веселина Тихомирова.Градоначалникът поздрави участниците в проекта за успешната му реализация.Той изрази задоволство творческите изяви на даровитите деца.Изрази увереност ,че връзките ще станат традиционни.

      Нашите деца сътвориха хубав празник.Показаха завидни умения.Идеята да се съберем на един мост се осъществи,сподели в приветствието си президентът на Ротари клуб-Кърджали Себахатин Гьокче.Той бе категоричен,че срещите ще продължат.Съобщи че ротарианците от Кърджали са взели решение следващата година децата да се съберат в нашия град на 24 май,Деня на славянската писменост и българската култура.Ще бъдат поканени и ротарианците от Комотини,така че проектът да стане тристранен.Искаме да превърнем 24 май в хубав международен празник за града ни,сподели още Себахатин Гьокче.

      Пастпрезидентът на Ротари клуб „Мимар Синан”Нихат Йозташ,който дава идеята за проекта и прави първото му издание допълни,че е добре инициативата да се разширява,като стане европейска.

      Директорът на училището по изящни изкуства „Хасан Риза”Селяхтин Яйля,също подкрепи идеята следващото издание на „Заедно за един мост”да бъде на 24 май 2018 г.в Кърджали.

    Гостите от Одрин бяха поздравени с вълнуваща пиеса на Баръш Манчо в изпълнение на Ангел и Дарена Чавдарови.

    Днес малките участници в проекта са на пленер в средновековния град Перперикон.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини