Йорданка Чавдарова с високата награда „Св.Иван Рилски”

За високи резултати в професионалната дейност и принос към развитието на образованието днес директорът на ЕГ „Христо Ботев” Кърджали Йорданка Чавдарова бе отличена с традиционната награда на името на Свети Иван Рилски. Церемонията се състоя в Рилският манастир, а отличията бяха връчени от министъра на образованието Красимир Вълчев. Йорданка Чавдарова бе отличена, заедно с още трима директори от страната. Всеки от тях получи грамота, икона на Свети Иван Рилски и парична награда от 1000 лева.
„Много съм щастлива, че именно днес на празника на светите братя Кирил и Методий имах удоволствието да получа тази наградата. Тя е и признателност за самата учителска общност в Кърджали, но най вече се дължи на успехите на нашите ученици и на колектива, с който работя. За нашите инициативи срещахме разбиране от страна и на родителите, и така реализираме своите идеи. Благодаря на всички тях.”, каза Чавдарова след приключване на церемонията пред Общинско радио Кърджали. 
Преди тържеството бе отслужен молебен от игумена на манастира епископ Евлогий, който освети иконите на наградените.
Йорданка Чавдарова е директор на ЕГ „Христо Ботев”, чийто сайт е включен в специален англоезичен каталог, разпространен във всички европейски страни и е своеобразна реклама на българското образование. Този каталог дава възможност за контакти с училища в цяла Европа и за участие в редица международни проекти, по които гимназията работи. Възпитаниците кърджалийско училище имат високи постижения от престижни езикови форуми – национални олимпиади и състезания, театрални конкурси и др. По идея на директора е създаден първият ученически гвардейски отряд “Ботеви потомци“, а през 2015 г. и ученически фанфарен оркестър – нов символ на училището. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини