Новият областен управител на Кърджали:Няма да подведа премиера Борисов!

В зала на Областната администрация новият областен управител Никола Чанев представи себе си и  приоритетите си. Изкушавам се да ви нарека колеги, тъй като до днес имам опит в писането на статии, обърна се към журналистите. Такъв опит ми липсва в политиката. Познавате ме покрай благотворителните инициативи на Лайънс клуб и обществените дейности. Чанев е роден, израснал и в момента живее в Кърджали. На 36 години, женен, с дете. Завършва висше икономическо образование, притежава магистърска степен от УНСС по специалността „счетоводство и контрол“ и втора специалност „национална и регионална сигурност. От завършването на висшето си образование до момента работи в структурата на НАП като преминава всички йерархични нива от инспектор по приходите, до началник-сектор. Досега не съм се занимавал с политика и съм част от гражданската квота на ПП ГЕРБ. Тук е момента да благодаря на лидера на ПП ГЕРБ Кърджали и зам.-председател на 44-ия парламент Цвета Караянчева за това, че оцени моите качества и предложи кандидатурата на един млад човек като мен на вниманието на Министерския съвет. Чанев допълни, че смята, че няма да я подведе, както и премиера Борисов. Ще работя така, че да бъдеш гражданин на Кърджали да бъде повод за гордост. обещавам само едно – ще се опитам да направя живота на всеки един жител на областта поне малко по-лек, независимо от неговата политическа принадлежност, етнос и религия, каза при представянето си Никола Чанев. Той пое ангажимента също така вратите му да бъде отворени за гражданите, ще бъде открит в диалога си и когато ги среща навън. В качеството си на областен управител залага на приемствеността и ще продължи всички добри инициативи на предшествениците му.

Ще провежда и следва политиката на правителството на областно ниво и ще работи в тясно сътрудничество с органите на местната власт в лицето на общинските кметове. Областният управител уточни, че в най-кратки срокове ще ги покани за среща-разговор, в която ще зададе и проблеми за дискусия с тях. „За мен няма значение коя е политическа сила, издигнала тези кметове, но няма да мълча и за проблемите. Липсата на осветление по улиците, дупките в областния град, а и не само в него. Милионите, изхарчени безсмислено. От сега искам да заявя на управляващите на седемте общини, че няма да подкрепя нито едно решение за увеличаване на местните данъци. аз и представляваната от мен администрация винаги ще бъдем на страната на гражданите на областта, независимо дали те са от областния град или от най-малкото селце“.

Чанев определи като свои приоритети повишаване на доходите, отваряне на нови работни места чрез стимулиране на икономиката. Работните места  ще се открият с изграждането на нова индустриална зона, подходяща за развитие на бизнеса. изключителни важни приоритети са изграждането на обходен път и разширяването на граничния пункт „Маказа“. Нужно е и да се изгради спортна зала за децата. Има и амбициозна цел – в област Кърджали до края на мандата му да не остане място без течаща вода и канализация.

Новият областен управител подчерта също, че Перперикон и Маказа могат да са златната мина на областта. за реализирането на приоритетите си ще разчита на Цвета Караянчева, която е ярък представител на областта в законодателната власт.

Не на последно място новият областен управител заяви, че ще работи за това област Кърджали да не бъде в периферията на държавата, а място в което националните ценности се уважават и почитат. В тази връзка той честити на кърджалийци с днешния празник – на първоучителите Св.Св.Кирил и Методий. Желая на нашите съграждани крепко здраве и висок дух.

Текст и снимка: Радка ПЕТКОВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини