С хепънинг приключи кампанията „Заедно за Европа”

С хепънинг в парк „Арпезос-Север“ снощи Областният информационен център Кърджали отбеляза финалът на кампанията „Заедно за Европа”. 
С много настроение и усмивки участниците от различни школи на Обединен детски комплекс-Кърджали се представиха на открита сцена. Пяха децата от Детска вокална група „До, ре, ми“, а малките танцьори от Школата по модерни танци и момичетата от Формация „малките звездички” от СУ „П.Р. Славейков” се представиха с вихрени танци. Децата и гостите на празненството имаха възможност да поставят своята ръчичка на обща голяма рисунка-ръка на приятелството, символизираща многообразието на ЕС.
В рамките на хепънинга бяха наградени и участниците в конкурса за написване на есе „България в ЕС - 10 години по-късно“. Наградите връчиха, управителят на ОИЦ-Кърджали Дора Христова, зам.кметът на община Кърджали Тунджай Шукрю и секретарят на общината Сезгин Бекир. 
В края на тържеството фолклорна формация на читалище „Родопски фар“ заедно с участници и гости извиха голямо българско хоро. 
Хепънингът бе част от Националната инициатива на мрежата от 28 информационни центрове в България , посветенa на 60 г. от създаването на ЕСФ, 10 години от присъединяването на България към Европейския съюз и 6 години на мрежата от ОИЦ.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини