Готвят тригодишна програма за справяне с бездомните кучета в Кърджали

Работна комисия с председател зам.-кметът на община Кърджали Мюмюн Али трябва да изготви тригодишна програма, в която да са включени конкретни мерки за ограничаване на популацията на бездомните кучета в общината и изграждането на нов приют. Това съобщи днес във второто по ред Фейсбук издание на „Ти и кметът” , кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той допълни, че в комисията са включени както представители на различни институции така и граждани, заинтересовани от решаването на проблема.
По време на второто он лайн предаване във Фейсбук инж. Азис отговори на 18 поставени въпроса. На дневен ред отново бяха дупките по уличната мрежа, осветлението, канализацията и водоснабдяването на населените места в общината, санирането и детските площадки в кварталите. Градоначалникът хареса идеята на Анастасия Русева да бъде обособено място в парковете, където свободно да се разхождат домашните кучета, така както е в много европейски градове. Той заяви, че при заявен интерес от кърджалийци, могат да бъдат обособени такива зони. Отново бе повдигнат въпросът с околовръстния път, който е извън компетенциите на общината и трябва да се насочи към държавните органи, припомни кметът. 
Второто Фейсбук издание на „Ти и кметът” продължи близо час. В началото му инж. Азис отбеляза годишнината от победата над хитлерофашизма и Денят на Европа, като подчерта значението на датата 9 май.
Он лайн срещите на инж. Азис продължават и занапред всеки вторник. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини