Две награди в един ден за Паулина от Паисий

Можете ли да си представите свят без слово, музика или багра?

Ако в битието около нас всичко това липсваше, сивотата би ни заробила, еднообразието на материалното би ни погубило… Онова, което спасява душите ни, което прави света по- добър, което ни извежда от реалността и ни дарява с красота, е точно то - изкуството. И най-примамливата му същност е, че е безгранично. Няма ограничения, има само свобода и полет на творческия Аз. То не се проумява или учи от учебниците, не може просто да се прочете или види, то се усеща, чувства се с всички молекули на клетките, с всички сетива, с всяко измерение на съзнанието. Помага ни да опознаем по-добре себе си, да търсим и съхраняваме ориентирите, чрез които да оцелеем в огромния заобикалящ ни свят, вдъхновява ни и ни променя, облагородява ни и дарява крехкото ни нетрайно човешко съществуване с частица непреходност.

Със своите творби седмокласничката Паулина Карачомакова от  СУ "Отец Паисий" разкрива пред очите ни всеки път вълшебната сила, наречена изкуство. В провелия се на 27.04.2017 г. в ОДК - гр. Кърджали Tрети oбластен конкурс за детска рисунка "Родопски багри", посветен на Джемал Емурлов – Джими, Поли е отличена на второ място. Рисунката на нашата ученичка е най- добрата сред 132 творби на малки художници от 15 училища и школи от 10 населени места в областта. Наградата за прекрасната ѝ творба бе връчена от г-жа Тихомирова – заместник-кмет на Община Кърджали.

Часове преди отличието, Паулина получи още една награда в конкурс, проведен от Астрономическа обсерватория - гр. Кърджали. С тези свои постижения тя за пореден път разкри ценния талант, който носи в сърцето и душата си, и доказа своите способности, заложби и дарования.

Поздравления за Поли и ръководителя ѝ г-н Иван Стойчев!

Пожелаваме им нови успехи и творческо вдъхновение!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини