Грижата за косата според фазите на Луната през май

Фазите на Луната оказват влияние на много неща в ежедневието ни, но сме спрели да обръщаме внимание на тази връзка - при планиране на работата вкъщи, селскостопаските работи, при оздравителни процедури... и при грижи за косата. 

Диаграмата показва оптималните дати през май за подстригване на косата взависимост от Луната и конкретната ни цел. Ето и петте цели, които според датата на подстригване, могат да бъдат постигнати: сгъстяване, разкрасяване, удължаване, корени и укрепване.

Колкото астролози, толкова и съвети, а Луната си следва своя космически път и може да направи косите ни по-оплитащи се и рошави, или да им даде сила... Ето и грижите за косата през май 2017, според друга прогноза, която отчита фазите ѝ и положението ѝ в зодиака. В крайна сметка, вие решавате.

до 7 май - Денят е благоприятен за подстригване, боядисване и трайно къдрене.

8 май - Благоприятен ден за подстригване. При боядисване е желателно да ползвате щадящи и натурални средства. Подхранващите маски ще дадат добър ефект.

9 май - Бъдете внимателни, косата може да се оплита или къса повече от обикновено. Не се препоръчва използването на преса или маша. След миене не се препоръчва сушене със сешоар.

10 - 16 май - Денят не е благоприятен за подстригване, боядисване и трайно къдрене. По-добре да не експериментирате с нови средства за грижа или фиксиране.

17 май - Косата иска особено грижливо отношение. Денят не е подходящ за подстригване, боядисване и трайно къдрене. Процедурите може да са неефектиовни.

18 - 24 май -. Процедурите може да са неефективни.

23 и 24 май - Не е желателно да се правят сложни прически, тупиране и силна фиксация. Решете косата внимателно, мийте с хладка вода и оставяйте да изсъхне по естествен начин. 

25 май - Денят е благоприятен за подстигване, боядисване и трайно къдрене. Полезни са подхранващи и овлажняващи маски.

26 - 27 май - Денят е благоприятен за подстигване, боядисване. При къдрене.ще се получат твърде упорити и стегнати къдрици. 

28 - 31 май - Благоприятeн ден за подстригване, боядисване и трайно къдрене

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини