Все повече битови абонати преминават на газ в Кърджали

Все повече битови абонати преминават на синьо гориво в Кърджали.До сега с газ в града се отопляват 23 домакинства,предимно в къщи.Интерес има обаче и от обитателите на апартаменти.Обитатели на блоковете Младост,Троя,Здравец са потърсил възможност да се газифицират.Подадени до фирмата,която извършва газификацията,са над 150 заявления.Тази година 85 от молбите ще бъдат удовлетворени.

   Използването на синьо гориво излиза три пъти по евтино,отколкото отоплението и готвенето на електрическа енергия.Ако за един киловат ток плащаме 206 лева,то за един киловат енергия от газ цената е 63 лева.

Цената на включването в газопреносната мрежа в града на един апартамент варира от 3000 до 4000 лева.Най скъп е котелът,чиято цена се движи от 1000 до 1500 лев.Допълнително се заплащат бойлери и радиатори.

От фирмата извършваща газоснабдяването споделят,че в случай че в един блок 30% от обитателите искат да преминат на газ,тя прокарва щранговете до самия апартамент.Проектът за всяко жилище се извършва отделно от лицензирани инженери.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдател
    2 0
    10:03, 25 апр 2017
    Пища това писмо специално до дядо Николай-Пловдивска епархия.
    Докога кърджалийския поп Петър ще се занимава с политика и вечно ще се бута навсякъде и по различни поводи.защо не си стои в храма като другите и да работи без да шуми много много. Просто става за друго но не и за духовен пастир. Докога.Попитайте общественоста на града .Повечето не го иската ооосвен кмета при когото и с когото е вечно.
Последни новини