В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо

Четвъртокласници, някои от тях с хулиганска маска, бият шамари на своя съученичка, имало и ритници в корема. Това е поредният случай на насилие в българско училище, мястотото на действието е школото "Христо Смиренски" в Ямбол.

Тормозът в училището бил системен, но не се взимали никакви мерки, родителите също не знаели докрай истинита. И едно от децата снима клип, за да докаже каква е атмосферата, разказва за случая Нова тв. И вместо подкрепа получава заплахи.

"Вчера ме заплашваха, че ще ме пребият заради клипчето", обяснява Мириям.

"Започнаха обаждания от съучениците й в класа. Може би 20 пъти й звъняха, за да я заплашват, че на следващия ден на училище ще бъде пребита от бой", потвърждава и майката - Дида Енева.

Родителите потърсили съдействие и от класната ръководителка, и от директора. Мерки обаче не били взети.

Техните обяснения звучат повече от абсурдно.

"Сега правим от мухата слон. Просто занимаваме и общественост, и губим енергията на мен и на обществото със съвсем незначителни неща. Да, случило се е, играли са, позволили са си малка волност", коментира класната Таня Йовчева.

Директорът Димитър Бояджиев пък не взел мерки, защото никой не сигнализирал писмено за случая. И допълва, че насилието не било такова, каквото искали да го покажат. И търсели медийни изяви.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини