Пускат автобусна линия Ардино -Джебел

Областната транспортна комисия, ръководена от областния управител Начо Ковачев,  се събра на редовно заседание, за да обсъди и гласува предложения на общините за закриване на курсове по съществуващи автобусни линии, откриване на нови и промени в маршрутните разписания на линиите от Областната транспортна схема. Одобрени бяха и промени в съществуващи маршрутни разписания на междуобластните автобусни линии  от Републиканската транспортна схема. Комисията прие предложението на община Ардино за закриване на курсове по автобусните линии: Кърджали – Ардино /10.00-7,20 часа/ и Кърджали – Еньовче /17.00-19.00 ч/ и откриване на нова автобусна линия Ардино – Джебел.   

Община Момчилград поиска промяна в маршрутното разписание с включване на нова спирка по линията Русе-Момчилград - АГ-Хасково и промяна в междинните времена на движение на съществуващата автобусна линия Русе-Момчилград (9.30ч.-9.15ч.).

Одобрен бе и проект на община Кърджали за промени в маршрута (изключване на съществуващи спирки - АС „р.Широко поле“, АС „р.Скалище“ и АС „р.Перперек“) и промяна в междинните времена на движение на съществуваща автобусна линия Кърджали-Хасково (7.30ч.-9.20ч.), както и проект на маршрутно разписание за промени в маршрута (изключване на съществуващи спирки - АС „р.Широко поле“, АС „р.Скалище“ и АС „р.Перперек“) и промяна в началния час на тръгване от АГ „21-ви век“ гр.Кърджали (от 12.00ч. да стане 11.30ч.) и междинните времена на движение на съществуваща автобусна линия Кърджали-Хасково (12.00ч.-13.45ч.).

На заседанието присъстваха представители на общините-вносители, Областно пътно управление, ДАИ, сектор „Пътна полиция“ и браншови организации на превозвачите.

Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини