СУ „Отец Паисий”-училище от което можем да вземем много

Как може да изглежда учебният ден днес, за да е полезен утре? Как учебната програма да включи и да формира изграждане на необходими професионални умения, които съвременният ни свят изисква?

Това са само част от въпросите, на които учители и родители търсим отговор… Всички сме убедени, че децата ни трябва да притежават много повече от теоретични знания и умения. Активност, комплексно решаване на проблеми, критично мислене, креативност, емоционална интелигентност, възможност за преценка за взимане на решения - все основни, важни, необходими качества на съвременната личност… Естествено е в тази динамична и изискваща среда всички погледи са обърнати към училището. То е мястото, което трябва отрано да изгради у децата ни начин на мислене, необходим както за икономиката на бъдещето, така и за личните им успехи и щастие. Всепризната истина е, че, за да се постигне голямото, трябва да се започне от малкото.

Навън е пролетта на 2017 г. За най-малките ученици в СУ „Отец Паисий“ - първокласниците - предстоят тържествата на буквите. Наближава краят на първата в живота им учебна година - време, изпълнено с много труд, емоции, незабравими мигове, време, положило основи, чертаещи бъдеще… Цял един нов училищен свят е опознат, преживян, открит. Ала той ще бъде новост за идващите след тях… Какъв е той? Как е организиран? Каква е мисията му?

С нашата кратка училищна визитка Ви каним да надникнете в него и да разгледате едно от многото лица на СУ „Отец Паисий“ – това на началния образователен етап.

Файл: Uchilishtna vizitka_NO

Представихме Ви едно изпълнено със знания, емоции и преживявания ежедневие. Забързан и ползотворен училищен ритъм…

Поредната учебна година клони към края си, но преди това през април за настоящите първокласници в училището ни предстои тенис ваканция, а за бъдещите - осигурени безплатни тенис уроци от 01.04 до 07.04.2017 г. По традиция паисиевци са в очакване на организираните в училище априлски и майски празници, на VII тенис турнир „Отец Паисий“, на множество изяви и участия, на работа по актуални извънучилищни дейности и програми, доказали резултати в дългогодишно партньорство с ОДК - град Кърджали с участие на всеки випуск след 1- ви клас.

Времето следва отмерено и неспирно своя ход. Идва ред на следващите първокласници, които ще прекрачат училищния праг. Екипът от висококвалифицирани учители, определен за 2017-2018 учебна година, притежава над 20 години дългогодишен педагогически опит и професионална квалификация. В работата си с любов, внимание и уважение към личността на всяко дете учителите Величка Димитрова, Дияна Чолакова, Тодорка Карагяурова, Росица Точева, Емилия Георгиева изграждат навици, създават умения, образоват и възпитават нашите ученици, решени да провеждат обучение по съвременни стандарти, съдържащо индивидуален подход с оценка на напредъка и обсъждане с родителите. И тъй като ученето е процес, продължаващ и извън училище, те виждат учебния материал глобално и подхождат творчески, за да го направят достъпен и интересен за всяко дете, като умеят да свързват дълбоките познания по учебния предмет с реалния живот.

Приемът в начален етап за 2017/ 2018 г. се осъществява в пет училищни паралелки с гарантиран качествен образователен процес в училище със 103-годишна история и с над 1200 ученици, изграждащи се като пълноценни личности, способни да отговорят на предизвикателствата на новото време. Пред всеки един от тях има хиляди възможности и безкрайно много избори, които да направят, за да изградят своето утре.

Това сме ние. Показахме ви част от света на училището, от което можете да вземете много, защото всеки ден надграждаме положените 103-годишни основи с поглед, отправен към бъдещето…

Бъдете с нас в предстоящото ново начало за вашите - наши деца!

Те, очите, проглеждат с обичане.
А дълбоко във тях – е небето.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини