Тилерсон даде ултиматум на Русия

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилерсон е поставил на Русия ултиматум за подкрепата, която Москва оказва на режима на Асад в Сирия, съобщи Associated Press.

Русия трябва да направи избор межсу "САЩ и здравомислещите страни от една страна и Иран, групировката "Хизбола" и режима на Башар Асад от друга".

"Ние искаме да облекчим страданията на сирийския народ. Русия може да стане част от това бъдеще и да играе важна роля или да запази своя съюз с тази група, която по наше мнение, няма да служи на интересите на Русия в дългосточна перспектива", казва Тилерсон.

Тилерсон е на посещение в Москава на 11 и 12 април. Той преговаря с руския министър на външните работи Сергей Лавров. Официалният представител на Кремъл Дмитрий Песков не е подтвърдил до момента ще се състои ли среща на държавния секретар на САЩ с президента Владимир Путин.Коммерсантъ обаче цитира свои източници, според които срещата е планирана за 12 април.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ху
    Хулиган
    6 -1
    18:08, 11 апр 2017
    Какво си въобразява този педерстон. Май си мисли че плаши Албания или България.
  • 2
    Ще
    Ще
    1 0
    20:05, 11 апр 2017
    Как ще спестите страданията на сирийския народ- с ракети? Разбутахте целия арабски свят. Създадохте Ал-кайда и ИДИЛ. Сега се опитвате да стоварите вината на други. Защо не зачитате северинитета на Сирия и ставате жандарм в целия свят. Имигрантите които заливат цяла Европа са по ваша вина там.Разбихте живота на сирийци, либийци, иракчани.... Чудя се на ръководителите на Европа, колко са задръстени и заслепени.
Последни новини