Бойко Бенеков бе преизбран за областен председател на запасните офицери

На 05.04.2017 год. се проведе общо събрание на общинската и областна организация на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Кърджали.

       Присъстващите почетоха паметта на загиналите за свободата и независимостта на България с едноминутно мълчание. Бе изслушан и химна на Република България и Европа.

       Отчет за четири  годишния мандат бе направен от председателя на общинската организация о.з. полковник Петър Щерев и за областната организация о.з. подполковник Бойко Бенеков.

      Отчетени бяха мероприятията свързани с годишния календар - работа с подрастващите от училищата на област Кърджали, обучение в базата с.Широко поле, другите военно-патриотични съюзи и Военен клуб – Кърджали, както и включване в организирани мероприятия за честване на бележити дати и национални празници, съвместно с областна и общинска администрация.

      През отчетният период са създадени нови общински организации на съюза в Крумовград, Кирково и Ардино. 

      Присъстващите членове на съюза  изразиха благодарност към общинското и областно ръководство и лично към кмета на община Кърджали за предоставения клуб и извършения ремонт, както и за ползването на 20 % отстъпка от цената на осигурената храна в гостилница „Армеец”.

      За председател на областният съвет на СОСЗР бе избран о.з.подполковник Бойко Бенеков,  за председател на общинския съвет о.з. полковник Петър Щерев, а за секретар на общинското и областно ръководство о.з.майор Златко Колачев.

Ани Иванова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини