Призовават димитровградчани да се включат в кампанията "Великден за всеки"

Призив за подкрепа на кампанията "Великден за всеки" отправи кметът Иво Димов на последната сесия на местния парламент. Градоначалникът сподели, че също се се включи с част от своето възнаграждение. Апелира към всеки, който има желание да участва в инициативата.

Тя се организира за  втора поредна година от омбудсмана на Мая Манолова. Димитровградчани могат да се включат, като преведат средства по банкова сметка, разкрита специално за целта. Тя е на името на БЧК.

Важно условие е при попълване на платежното нареждане да бъде посочено община Димитровград. По този начин набраните суми ще отидат в полза на възрастните хора от нашата община.

Със средства ще бъдат предоставяни ваучери за храна, всеки на стойност 20 лева. Те ще се разпределят в 5 000 магазина в цялата страна. От тях могат да се възползват социално слаби лица и пенсионери с ниски доходи, като списъците се изготвят от НОИ.

Пенскията им трябва да е над минимума от 314 лева, тъй като те няма да получат надбавка от 40 лева, която правителството отпуска за Великден.

Банкова сметка:

Уни Кредит Булбанк

IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF

Може да се изпрати SMS на номер 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 0
    20:34, 4 апр 2017
    Стига с тези пушилки.Миналата година дадоха по 40 лв. на пенсионерите с пенсия до 300 лв. , а ваучери в Димитровград получиха тези с пенсия до.... 304 лв.Само унижават хората.
Последни новини