Съпруга отиде на зъболекар и не се прибра 10 години

Мъж от шуменско село поиска развод и го получи, след като жена му излязла на зъболекар и не се върнала в дома си 10 години, съобщава "Монитор".

Стоматологичната драма намерила развръзка в публично заседание на Шуменския районен съд, а делото се гледало в отсъствие на жената.

На вече разведената бивша съпруга виси обаче задължението от 15 лева - нейната част от съдебните разноски за бракоразводното дело.

Х. и Е. се взели през юни 2002 г. в молдовското градче Хънчещ, на 30-ина километра от Кишинев. Градчето, заселено с бесарабски българи, е известно с това, че по време на Втората световна война хитлеристите го изгорили напълно.

Младото семейство заживяло след сватбата в шуменското село Струйно и според съселяни проблеми в живота им нямало.

След време жената прескочила до роднините си в Молдова, а като се върнала казала, че иска да отиде на гости при приятелка в Италия.

Преди това, на 20 август 2007 г., съпругата била си записала час за зъболекар и уведомила половинката си, че отива на доктор.

Не се върнала обаче нито вечерта, нито в следващите дни, месеци и години.  На практика от излизането й за стоматолог двамата не се били виждали.

Х. се опитвал да търси жена си чрез общи познати, докато накрая научил, че жена му била изгубила интерес към него и не смятала повече да живеят заедно.

Поради липсата на физическа и морална близост съдът решил да даде развод на Х., а той великодушно оставил на вече бившата си жена да носи фамилното му име.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини