РИК в Кърджали: Партиите и коалициите да спазват добрите нрави

Районната избирателна комисия в Кърджали излезе с писмо до представителите на политическите партии и коалициите във връзка със зачестилите, констатирани от РИК случаи на поставяне на агитационни материали на неопределените за целта места. Установени са и случаи на агитационни материали с променено съдържание /плакати с номер различен от този на регистрираната партия или коалиция.

На париите и коалициите се напомня: Да се спазват стриктно законодателството и заповедите на кметовете за определените за целта места за разлепване и поставяне на агитационни материали. На всички, регистрирали кандидатски листи за участие в предизборната надпревара, се напомня да спазват добрите нрави и да не въздействат по какъвто и да е начин върху избирателя с цел заблуждение.

По-рано с решение №139/18.03.2017 РИК оповести, че проверки от членове на РИК Кърджали в Девети избирателен район – Кърджалийски в  общините Кърджали, Кирково, Ардино, Черноочене, Джебел, Момчилград и Крумовград са установили наличие на агитационни материали извън упоменатите в заповедта на кмета на съответната община места.

С решението РИК задължава кметовете на упоменатите общини да премахнатв срок от 24 часа  агитационните материали извън упоменатите в заповедта на кмета на съответната община места.

Предоставяме писмото на РИК Кърджали:

ДО ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИИЕ

Относно: спазване на чл. 181-185  от ИК

Уважаеми представители на 19-те регистрирани ПП/КОАЛИЦИЯ

На основание Решение №139/ 18.03.2017 г. на РИК – Кърджали и във връзка със зачестилите, констатирани от РИК случаи на поставяне на агитационни материали на неопределените за целта места, със заповеди  на кметовете на общините на територията на област Кърджали, както и на агитационни материали с променено съдържание /плакати  с номер различен от този на регистрираната партия или коалиция/  Ви уведомяваме:

1.Да се спазват стриктно законодателството  и заповедите на кметовете за определените за целта места за разлепване и поставяне на  агитационни материали.

2.Политическите партии и коалиции, регистрирали кандидатски листи за участие в  предизборната надпревара да спазват добрите нрави и да не въздействат по какъвто и да е начин върху избирателя с цел заблуждение.

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:  / П /

                 /АНТОАНЕТА ЮРУКОВА/

 СЕКРЕТАР:   /  П /

                /НЕДЖАТИН САЛИМ/

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини