Съд върна на работа полицай, уволнен преди 27 г.

58-годишният кмет на село Бошуля Любен Христосков подаде оставка, за да се върне в МВР. ВАС го възстанови на работа, след като бил уволнен преди 27 години.

Решението е на Върховния административен съд, който е постановил, че уволнението на Христосков е било неправомерно. То е окончателно, съобщиха сайтът "Пазарджик Днес" и в. "Монитор".

Селският кмет, който управлява село Бошуля вече четвърти мандат, бил пътен полицай в Пазарджик, но бил уволнен през далечната 1990 година. 

Преди три години Любен Христосков започнал дело да бъде възстановен и го е спечелил и сега по Закона за МВР той трябва да бъде върнат на работа на същата длъжност или на подобна, подходяща за неговата възраст. 

"Доволен съм, че правдата възтържествува след 27 години. Твърдо съм решен да се върна на работа в МВР", коментира лаконично Христосков.

Кметът вече е депозирал оставката си в Общинския съвет в Септември, като по процедура в 3-дневен срок председателят на Общинския съвет трябва да изпрати заявлението на Любен Христосков с приложеното съдебно решение към Общинската избирателна комисия в Септември, от където ще прекратят правомощията му на кмет. 

След това ще бъде назначен временен наместник до произвеждане на нови избори за кмет на Бошуля. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини