4 безплатни навигации за Android, които работят без Интернет

Приложенията за навигация и карти са много популярни в наши дни, но за да ги ползваме имаме нужда от интернет връзка. Какво правите тогава когато имате нужда да се ориентирате къде се намирате, защото сте в чужд град, например, но сте офлайн?

Функцията Offline GPS е жизнено важна функция за всяко приложение за карти, защото по ирония на съдбата се губим винаги, когато не разполагате с интернет връзка.

От Make Use Of научаваме за тези 4 безплатни GPS приложения за Android, които работят офлайн.

Google Maps

Това е едно от очевидните предложения в този списък. Ако искате приложението Google Maps да работи офлайн, ето какво да направите. Докоснете иконата с три линия в горния ъгъл, превъртете надолу и изберете Settings > Your Offline Areas, за да видите какви места вече се съхраняват.

За изтегляне на нова област, натиснете „Custom Area“, плъзнете прозореца на част от картата, която искате да запишете и кликнете върху „Download“.

Има някои ограничения за използване на приложението в офлайн режим – максималния размер на всеки отделен файл, който искате да съхранявате офлайн трябва да е до 2 GB. Освен това, приложението автоматично изтрива всички изтеглени карти след 30 дни.

MapFactor GPS Navigation Maps

Ако искате да опитате алтернатива извън Google, най-добрият избор може би е приложението MapFactor GPS Navigation Maps. То е безплатно за изтегляне и не изисква покупки в приложението. Веднага щом стартирате MapFactor GPS Navigation Maps за първи път, приложението ще ви подкани да изтеглите карти за офлайн използване, защото то не работи в онлайн режим. Може да избирате измежду повече от 200 индивидуални карти, в това число 56 в Европа и 53 в Северна и Южна Америка.  Всяка карта дърпа данните си от OpenStreetMap. Налични са и допълнителни TomTom GPS навигационни карти и пощенски кодове.

GPS Navigation and Maps Sygic

GPS Navigation and Maps Sygic се захранва от TomTom, така че може да сте сигурни в точността и качеството на посоките. Приложението е полезно както за шофьорите, така и за пешеходците, въпреки че някои от функциите му са ограничени когато се ползва офлайн.

Когато отворите приложението, то ще разпознае местоположението ви и ще ви подкани да изтеглите съответната карта за тази зона. Ако искате различна карта, натиснете „Choose Another Country“. С платената версия на приложението добавяте допълнителни функции, които не са чак толкова необходими.

CoPilot GPS Sat-Nav Navigation

След свалянето на приложението и стартирането му за първи път, ще ви бъде даден безплатен седем-дневен пробен период на всички функции които вървят с платената версия на приложението. Те включват 3D карти и аудио навигация. След като изтече срока, приложението ви дава достъп само до 2D офлайн карти и визуално насочване завой-по-завой.

Вижте най-добрите безплатни Android и iOS приложения за навигация

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини