Истински добрата новина - награждават морално ученици за човещина

Изображение 1 от 3

    Днес в учителската стая на СУ "Петко Рачов Славейков" се проведе едно трогателно награждаване - не за постижения или медали, а за спасяване на човешки живот. Пред погледите на учителите и приятелите си благодарствени писма получиха петима ученици от гимназиален етап на обучение. Те са се притекли на помощ на възрастната жена, в чийто апартамент избухна пожар, като практически са я спасили, изгасявайки огъня и извеждайки я от помещението преди да пристигнат органите за специализирана помощ.

    Денис Рамадан и Айлин Мустафа от 12"г" клас, Джанан Юсуф от 10 "б" и деветокласничките Наджие Мехмед и Мехрибан Тахир получиха благодарствени писма, подписани от Щерьо Милчев - началник на Районното управление, гр. Кърджали при ОДМВР - Кърджали, за своето геройство. С вълнуващи думи писмата връчи Вяра Алексиева - инспектор Детска педагогическа стая. Тя пожела на младежите да запазят завинаги тази топлина в сърцата си и да я предават на своите връстници. "Вашата постъпка е достойна за уважение и пример! Полицейските органи разчитат на повече граждани с будна съвест и съпричастни към ежедневната ни дейност, като Вас!", се казва в писмото. 

    По думите на Вяра Алексиева 90-годишната жена е нямала шанс без намесата на младежите. Те излизали от училище, когато видели пушека и чули вика за помощ. Без да се замислят дори, се втурнали към последния етаж на близкостоящия блок. За да достигнат до пострадалата жена, Денис трябвало да разбие вратата. Изключил тока, угасил огъня и заедно с момичетата извели и успокоили жената.

    Тези деца са героите на нашето време, за тях трябва да пишем и тях да даваме за пример. Не подминават зов за помощ, дори не помислят за своята безопасност. Аплодисменти за стореното и много благодарности получиха днес петимата ученици! Дано има повече като тях! 

    Нешка Шопова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      12
      123
      1 0
      20:07, 10 мар 2017
      Абе, багдасара какво прави там? Не е ли кандидат за депутат в предизборна кампания? Доколкото ми е известно в училище е забранено да се агитира. Или за него може? Нали Славейков му е бащиния и люпилня за комунета като него.

    Още новини

    Последни новини