3 °C

Истински добрата новина - награждават морално ученици за човещина

Изображение 1 от 3

  Днес в учителската стая на СУ "Петко Рачов Славейков" се проведе едно трогателно награждаване - не за постижения или медали, а за спасяване на човешки живот. Пред погледите на учителите и приятелите си благодарствени писма получиха петима ученици от гимназиален етап на обучение. Те са се притекли на помощ на възрастната жена, в чийто апартамент избухна пожар, като практически са я спасили, изгасявайки огъня и извеждайки я от помещението преди да пристигнат органите за специализирана помощ.

  Денис Рамадан и Айлин Мустафа от 12"г" клас, Джанан Юсуф от 10 "б" и деветокласничките Наджие Мехмед и Мехрибан Тахир получиха благодарствени писма, подписани от Щерьо Милчев - началник на Районното управление, гр. Кърджали при ОДМВР - Кърджали, за своето геройство. С вълнуващи думи писмата връчи Вяра Алексиева - инспектор Детска педагогическа стая. Тя пожела на младежите да запазят завинаги тази топлина в сърцата си и да я предават на своите връстници. "Вашата постъпка е достойна за уважение и пример! Полицейските органи разчитат на повече граждани с будна съвест и съпричастни към ежедневната ни дейност, като Вас!", се казва в писмото. 

  По думите на Вяра Алексиева 90-годишната жена е нямала шанс без намесата на младежите. Те излизали от училище, когато видели пушека и чули вика за помощ. Без да се замислят дори, се втурнали към последния етаж на близкостоящия блок. За да достигнат до пострадалата жена, Денис трябвало да разбие вратата. Изключил тока, угасил огъня и заедно с момичетата извели и успокоили жената.

  Тези деца са героите на нашето време, за тях трябва да пишем и тях да даваме за пример. Не подминават зов за помощ, дори не помислят за своята безопасност. Аплодисменти за стореното и много благодарности получиха днес петимата ученици! Дано има повече като тях! 

  Нешка Шопова

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   12
   123
   1 0
   20:07, 10 мар 2017
   Абе, багдасара какво прави там? Не е ли кандидат за депутат в предизборна кампания? Доколкото ми е известно в училище е забранено да се агитира. Или за него може? Нали Славейков му е бащиния и люпилня за комунета като него.

  Хороскоп за 27.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
  27 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
  27 яну 2021
  Последни новини