Обвиниха кмета на Белград за пране на пари през България

Агенцията за борба срещу корупцията публикува разследването срещу кмета на сръбската столица Белград Синиша Млади, съобщава БГНЕС.

Разследването се отнася за неговия бизнес и паричните транзакции, за които има съмнение, че става въпрос за пране на пари. Част от транзакциите са направени на територията на България при покупката на недвижимо имущество, се казва в доклада на Агенцията за борба срещу корупцията.

Покупките са извършвани чрез офшорни компании. Разследването срещу Синиша Мали, който е от партията на сръбския премиер Александър Вучич, започна през октомври 2015 година. Тогава имаше публикации, че Мали е замесен в престъпни финансови транзакции. Бившата директорка на Агенцията Татяна Бабич допусна и възможността белградския кмет да е извършил и финансови престъпления и поради тази причина предаде документите на Прокуратурата през месец август миналата година. Последният доклад на Агенцията за борба срещу корупцията бе публикуван на нейния сайт след призивите на местните журналисти той да стане публичен.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини