Пчелари от региона се събират в петък в Дома на техниката в Кърджали

Пчелари от региона  се събират в петък в Дома на техниката в Кърджали.

Семинарът на тема „Пролетно развитие на пчелните семейства и производството на специфична пчелна продукция” ще бъде в петък от 13 часа в зала №211 в Дома на техниката в Кърджали.

Лектор ще бъде доц. д-р Пламен Христов от Института по животновъдни науки в Костинброд. Освен за пролетното развитие на пчелните семейства той ще говори за подготовката за главната паша, за факторите, влияещи върху медосбора, както  и за особеностите при технологиите за получаване на пчелно млечице и пчелен прашец.

Експерти от Териториалния областен офис ще запознаят пчеларите с възможностите за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. и Националната програма по пчеларство 2017-2019 г.  Предвидена е и дискусия.

Интересът към семинара е изключително голям, тъй като през последните години пчеларите в региона бързо се увеличават. Организатори на събитието са Териториалният областен офис на Националната служба за съвети в земеделието, Институтът по животновъдни науки в Костинброд и Териториалната организация на Научно-техническите съюзи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини