Таксите в Техническия университет – с 50 лв. нагоре

С 50 лева се увеличават годишните такси за всички студенти в Техническия университет в София от учебната 2017/2018 година или от 650 на 700 лева стават годишните ни такси за всички специалности от областта на техническите науки. Тава каза ректорът на ТУ-София проф. Георги Михов.

Той уточни, че увеличението на таксите с 25 лева на семестър няма да се отнася само за първокурсниците, а за всички студенти.

"Таксата ни не е променяна от пет-шест години и тя е една от най-ниските за инженерните специалности", коментира проф. Михов, цитиран от БТА.

Ректорът каза, че Техническият университет е на 71 години и за този период в него са обучени повече от 150 000 инженери. Сега в ТУ обучаваме около 12 000 български студенти и около 800 чуждестранни студенти, съобщи проф. Михов.

Той каза, че за чуждестранните студенти в Техническия университет годишните такси за бакалаври са 3000 евро, а за докторанти - 3500 евро. Чуждите студенти могат да се обучават в ТУ на български език или на английски, френски или немски език.

Коментари в сайта

Последни новини