Тръмп обвини Обама в подслушване по време на предизборната кампания

Американският президент Доналд Тръмп обвини предшественика си Барак Обама, че е наредил да бъде подслушван преди президентските избори, които бяха на 8 ноември 2016 г., предадоха световните агенции.

Обвиненията бяха отправени в серия от публикации на Тръмп в социалната мрежа "Туитър".

В тях президентът не навлиза в подробности и не съобщава детайли във връзка с твърденията си за подслушване.

"Ужасно! Току-що открих, че Обама е "подслушвал линиите ми" в "Тръмп Тауър" точно преди победата", се казва в един от туитовете на Тръмп и се допълва, че "това е маккартизъм".

"Колко ниско трябва да е паднал президентът Обама, та да подслушва телефоните ми по време на свещения изборен процес. Това е Никсън/Уотъргейт. Лош (или болен) тип!", се казва в други туит на президента.

"Бас ловя, че добър адвокат би направил страхотно дело от факта, че президентът Обама е подслушвал телефоните ми през октомври, точно преди изборите!", гласи трети туит.

"Законно ли е действащ президент да "подслушва" надпреварата за президент преди изборите?",пита Тръмп в друг туит.

Доналд Тръмп говори и за срещите на министъра на правосъдието Джеф Сешънс с руския посланик във Вашингтон. Той казва, че първата среща на Сешънс с посланика е била уредена от администрацията на Обама "в рамките на програма в областта на образованието за 100 посл..." (най-вероятно се има предвид посланици, но туит не е довършен)

В друг туит Тръмп казва, че руският посланик, срещнал се със Сешънс, е посетил Белия дом по времето на Обама 22 пъти и четири от тези визити са били направени миналата година.

Междувременно в Америка продължават протестите срещу действията на администрацията на президента против транссексуалните.

В Чикаго хиляди излязоха на шествие по улиците на града в подкрепа на транссексуалните. Те развяваха плакати "Правата на транссексуалните са човешки права" и "Защитете транссексуалните младежи".

Преди седмица администрацията на Доналд Тръмп отмени насоките за американските държавни училища, които допускат транссексуалните ученици да използват тоалетни според тяхната полова идентичност.

Източник: http://www.mediapool.bg

Коментари в сайта

Последни новини