Цветя и венци за трети март в Ардино

    Националният празник на България Трети март беше отбелязан и в Ардино. На общоградското тържество пред бюст-паметника на Христо Ботев присъстваха кметът на общината Ресми Мурад, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете на общината, съветници от местния парламент, както и много граждани и ученици.

    С едноминутно мълчание жителите на Ардино отдадоха почит на загиналите за свободата на България.
    „За българския народ датата Трети март 1878 е въплъщение на едно начало, старт към една нова епоха. Трети март е символ на достойнство, отговорност пред настоящето и пред идния ден. И днес, когато България е пълноправен член на Европейския съюз, категорично заявяваме, че ние стриктно ще се придържаме към Европейските ценностна система. Нашето успешно развитие ще се осъществява в общия ни европейския дом”, каза в словото си уредникът на общинския музей Танер Чобанов.

    Празничното тържество продължи с рецитал, подготвен от ученици от начален етап към СУ „Васил Левски” с ръководители Стоянка Трайкова и Бирсен Мустафова и изпълнения на Детска вокална група „Звънче” към читалище „Родопска искра” с ръководител Ергюн Мюмюнов.

    В знак на признателност пред героите на България венци и цветя бяха поднесени от името на общинска администрация, институции и училища. Цветя положиха и много граждани.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини