Паисиевци получиха шест отлични оценки на олимпиадата по БЕЛ

Знанието за езика и историята на народа ни са жива вода, която трябва да съхраняваме, пазим, предаваме на идващите след нас и единственият начин да го постигнем е чрез опознаване на самите себе си, за да оцелеем като нация.

А какъв по – добър начин за това от живото българско слово, от езика ни?!

Българите винаги са издигали знанието в култ. Те са давали мило и драго да изучат децата си, съзнавайки, че това е мъдрост, до която се достига дълго и трудно, но се отплаща многократно. Паисиевци доказаха за пореден път, че са наследили и усвоили тази българска черта, че владеят силата на словото, познават езика ни, притежават знания и… успяват!

Те получиха шест отлични оценки на областния кръг на олимпиадата по български език и литература, две от които са пълни шестици.Те са на седмокласникаБорислав Веселинов Енчев с максимален резултат от 90 точки, което го класира за национален кръг и на десетокласничката Магдалена Миланова Лилова с резултат Отличен 6,00- единствената пълна шестица за област Кърджали.

            Адмирации за преподавателите им г-жа Станка Стамова и г-жа Биянка Тенчева, успели да разширят и допълнят знанията и уменията на учениците, като надградят комуникативните им компетентности за съвременния български книжовен език.Резултатите на възпитаниците им говорят за любовта и последователността, с която предават своя опит на любознателните и търсещите.

Останалите финалисти с отлични оценки са на петокласниците Александър Славчев Йосифов  (5- ти клас) - 5,75 и Василия Николай Маргаритова - 5, 50, Никол Константинова Вълчева (6- ти клас) - 5,50 и Кристина Динкова Кръстева (9- ти клас) - 5,75.

От пети клас има шест ученици с много добри резултати: Анастасия-Радослава Ненкова Станева и Величка Светославова Христова с резултат 5,25, Наталия Трендафилова Узунова и Василена Пламенова Димитрова – 5,13,

Илияна- Мария Георгиева Тюлева и Рая Красимирова Димитрова – 5.00.

От шести клас много добрите оценки са на Даная Спартак Римпопова, Росица Антонова Петрова и Теодора Бориславова Янгьозова с резултат 5,00.

От седми клас Александра Елинова Русева- с 84 точки от максимален резултат 90 точки.

От единадесети клас Гюнел Ахмед Сюлейман с оценка 5,25.

Паисиевци заявиха и показаха своята блестяща подготовка по БЕЛ и по този начин отправиха своя поздрав към всички, свързани с живота и успехите на училището ни.

Знанието е могъща сила, която проправя път навсякъде. То бързо излиза извън училищното пространство и отправя своя поглед към нови простори.

Благодарим Ви, скъпи паисиевци за показаните сила, мъдрост, знание!

Честито на победителите!

Гордеем се с Вас!

Звезделина Гечева

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини