Топ неврохирург става зам.-директор на ”Пирогов”

Един от най-добрите български неврохирурзи проф. Николай Габровски е новият заместник-директор на "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

Днес директорът на болницата проф. Асен Балтов представи новия ръководен състав пред Медицинския съвет. 

Председател на Съвета на директорите става д-р Емил Доросиев, а заместник-председател - д-р Людмил Джунков. Членове на Съвета са проф. Асен Балтов, адвокат Илиян Кършев и Живка Савова. 

Новият Съвет на директорите гласува промени в част от ръководството, като заместник-изпълнителен директор по лечебните дейности вече е проф. д-р Николай Габровски - началник на Клиниката по неврохирургия и един от най-добрите български лекари в тази област. 

Доц. Олег Чолаков продължава да бъде заместник-изпълнителен директор по учебната дейност, поста си запазва и досегашният заместник-изпълнителен директор по административната дейност д-р Галина Тодорова, като ръководеното от нея звено е преформулирано на дирекция "Административна дейност". Функциите на заместник-изпълнителен директор по икономическата дейност вече са част от дирекция "Икономическа дейност" и тях поема Атанас Пемов.

Двете дъщерни дружества - Медицински център "Пирогов" и "Служба по трудова медицина", ще имат контрольор, който да следи дейността им.

Николай Габровски е роден през 1971 г. в София Завършва медицина през 1996 г. след 6 години обучение в Медицинска академия-София, и една година в Медицински университет „Рене Декарт“ в Париж. Получава специалност по неврохирургия през 2004 г. През същата година защитава дисертация за присъждане на научна и образователна степен “доктор“ на тема „Значение на задна съединителна артерия за неврохирургичната практика“. Специализирал е многократно в Белгия, Холандия и Германия. От март 2014 г. е професор по неврохирургия.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини