6 от най-романтичните уикенди за Св. Валентин

Празникът на всички влюбени Св. Валентин наближава, а следващите шест идеи за романтичен уикенд може да се окажат вашата дестинация за добро настроение и романтични авантюри!
Вкусният: Хелзинки, Финландия
Столицата на Финландия е пълна с изненади. Някои места там приличат на Рим - ако пиете безгрижно кафето си на някоя от павираните улички или пък на Санкт Петербург - ако се разхождате покрай синкавите и светложълти сгради от периода на неокласицизма.

Ако хубавата храна би спечелила вашето вниманиe към този град, то няма да останете разочаровани, защото продуктите там винаги са много пресни. За приятна романтична вечеря най-подходящи са ресторантите "New Nordic Kitchen", както и "Savoy", които предлагат невероятно красива гледка.

Декадентският: Брюксел, Белгия

Париж наистина може да завладее сърцето ви, но в Брюксел на всяка крачка си казвате: "Eха...". Разходете се из града, за да разгледате готическите сгради като не пропуснете за опитате от прочутия белгийски шоколад...
И като споменхаме шоколад, той ще придаде още по-сладък привкус към романтичния ви уикенд. Най-хубавите сладкиши може да откриете на т.нар. "шоколадов площад" Place du Grand Sablon или пък в Музея на какаото и шоколада (9/11 Rue de la Tête dOr).

Отпускарксият: Биариц, Франция

Романтиката е причината да дойдете в Биариц. Самият Наполеон е отсядал в този град на баските, заобиколен от Пиринеите и
Атлантика, който се влюбил в момиче, което въртяло чадъра си на брега.

Днес Биариц се счита за един от най-известните светски, модни курорти в Европа, който очарова посетителите си с разкошни хотели, тераси в стил Бел епок и нощни забавления. Прекрасно място за прекарване на меден месец!

Страстният: Севиля, Испания

Поетът Лорд Байрон описва Севиля като "приятно градче, известно със своите портокали и жени". Бил е абсолютно прав! Севиля е най-подходящото място за уединение и интимен уикенд сред румолящи фонтани, закътани дворчета, които ще ви прелъстят на всеки ъгъл.

Романтичното прозвище Севиля дължи и на любовника Дон Жуан, циганката Кармен - трагичните герои от операта на Бизе. Ако искате да "минете по техните стъпки", се разходете в квартала Санта Круз, където се намира статуята на Дон Жуан.
След това продължете покрай палмовите градини и към красивата цигарена фабрика, където според легендата работела Кармен. В момента сградата приютява университетът на Севиля.

Екзотичният: Фез, Мароко

Старият Фез, скрит зад 800 годишни стени и омара с дъх на тамян, е "жив" музей от къщи с керемидени покриви, където спокойствието ви няма да бъде нарушено от звън на мобилни телефони, например.

По старите алеи, освен магарешки каручки, едва ли досега е минавала кола на четири колела, а около тях може да разгледате дюкяните с шарени килими и латерни от стъкло, чиито собственици ще ви примамят с уханието на чаша ментов чай. Отдайте се на всички изкушения - хубава храна, напитки и ще усетите истинско блаженство.

Пленителният: Сиена, Италия

Известният площад Piazza del Campo в Сиена трябва да е бил замислен като място за топли прегръдки. Ще останете очаровани и от богатата архитектура на ренесансовите и готически постройки в града на червените тухли.
Направете си късна разходка в прохладната нощ - градът сам по себе си е уникална историческа забележителност, а малките улички и червените тухлени алеи ше ви отведат до нови панорамни гледки... или до прочутата катедрала от ХІІІ-ХІV век, построена от Джовани Пизано или пък до върха на най-високата средновековна кула в Италия - Torre del Mangia.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини