Текучеството в секционните комисии ще бъде основният проблем пред изборите в Кърджали

Текучеството в секционните комисии и слабата подготовка на техните членове ще бъде основният проблем на предстоящите предсрочни парламентарни избори в Девети кърджалийски многомандатен избирателен район.Необходимо е партиите  да подготвят членовете си в СИК.Това стана ясно от изявление на Антоанета Юрукова председател и говорител на Районната избирателна комисия.Тя каза,че предстои обучение на членовете на СИК,за да се избегне проблема.За да няма хаос се предлага протоколите да се приемат в театъра,но това предстои да се уточнява..Юрукова настоява полицията да осигури строг пропускателен режим за да има ред.

Общо 102 са кандидатите за народни представители в регистрираните в Районната избирателна комисия листи.Само пет от листите са пълни с по десет кандидата.Ще се гласува в 493 избирателни секции,от които 153 са в община Кърджали.Общо 3000 души ще бъдат ангажирани с вота.Половината от тях ще работят по изборните книжа.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Из
    Изборен
    0 0
    18:42, 24 фев 2017
    "Необходимо е партиите да подготвят членовете си в СИК" Но в Изборния пише друго ......РИК назначава и обучава СИК. Не така по тъчлинията

Още новини

Последни новини