Мома се омъжи за брат заради черен печат

Полицията разследва брат и сестра от Добрич, които са сключили незаконно брак преди 4 години, пише в. "24 часа". Мургавите роднини измамили служителите в Обредния дом и подписали невярна клетвена декларация за липса на кръвна връзка помежду си.
Лъжата била разкрита миналата година от служители на служба ГРАО. След това дознателите установили, че двамата роднини ходят често в Полша.
По време на излизанията си в чужбина братът непрекъснато сменял имената си. Сестрата запазила фамилията си до момента, в който получила черен печат в паспорта си.
За да може да продължи гурбетчийството, жената трябвало да промени името си. Разрешила проблема, като се омъжила за брат си.

"При нас всички кандидати за брак задължително попълват клетвена декларация, че не са роднини", обясни Коянка Кралева от Обредния дом в Добрич. Не било рядкост да се окаже, че младоженците от ромски произход са неграмотни. В такива случаи им прочитали текста на документа няколко пъти, написвали го вместо тях и накрая кандидатите за брак слагали знак за подпис.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини