Осем години затвор за 15-годишен убиец и изнасилвач

Окръжният съд в Търговище осъди на 8 г. затвор 15-годишния Ахмед Дж. за убийство, изнасилване и две блудства, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 18 април 2015 г. 15-годишният Ахмед Дж. срещнал на пътя между село Гагово и град Опака 74-годишна жена, която страдала от деменция и често напускала дома на сина си. 

Жената обикновено тръгвала за село Гърчиново, където смятала, че живее. Тийнейджърът първоначално подминал пенсионерката, но после я настигнал. От разговора с нея разбрал, че тя има здравословен проблем. Тогава Ахмед я отклонил по страничен черен път, съборил я на земята и я пребил жестоко.

След като сломил съпротивата на жената, непълнолетният насилник разкъсал дрехите й, изнасилил я и извършил блудствени действия. След това напуснал мястото и оставил на земята жертвата си. 

Няколко часа по-късно 74-годишната жена починала от многобройните увреждания по цялото тяло. Съдебните медици, извършили аутопсия на тялото на убитата жена, преброили 19 счупени ребра. Смъртта й според патоанатомите е  била бавна и мъчителна, съпроводена със силни и мъчителни болки, а причинените от сексуалния насилник травми са квалифицирани като три средни телесни повреди.

Тялото на жената било открито два дни по-късно от случаен минувач, който сигнализирал полицията. 

Убиецът обаче не бил разкрит, а няколко месеца по-късно - на 20 ноември 2015 г. 15-годишният Ахмед нападнал 14-годишно момиче, страдащо от прогресивна мускулна дистрофия, на улицата в село Гагово. Съборил го на земята и блудствал с него. 

Пред магистратите тийнейджърът, който е с лека умствена изостаналост и разстройство на сексуалния нагон, отрече да е извършил престъпленията. Съдебнопсихиатричната експертиза обаче е категорична, че той е разбирал свойството и значението на деянията си и е осъзнавал тяхната противоправна същност. 

При проведения по време на разследването следствен експеримент Ахмед сам посочил мястото, където е захвърлил пребитата и насилена възрастна жена и обяснил подборно действията си. 

Състав на Търговищкия окръжен съд осъди непълнолетния убиец на 8 години затвор и одобри частично гражданския иск на близките на убитата 74-годишна жена. Заради непълнолетната си възраст Ахмед ще търпи наказанието си в поправителен дом. 

Присъдата обаче не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини